Шкумбата ще разсмее Брезник в навечерието на Деня на независимостта на България

Шкумбата ще представи моноспектакъла си “ШегоУбийци” пред публиката в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Моноспектакълът е насрочен за 21 септември (понеделник) от 19:30 часа. Обичаният от поколения българи шоумен Шкумбата ще представи “ШегоУбийци” на сцената в големия салон на народно читалище “Просвещение-1870”. Събитието трябваше да се състои по-рано тази година, но не отложено поради обективни причини. Този път моноспектакълът ще се състои. Това потвърди Шкумбата пред репортер на Zapadno.com.

Моноспектакълът ще бъде представен при спазване на всички противоепидемични указания и препоръки за защита на служителите и мерки за безопасност на публиката, които са разпоредени от здравните власти. Билети се продават в читалището днес и в понеделник, преди представлението. Цената на един билет е 8 лева.

Димитър Туджаров – Шкумбата е признат за един от най-добрите български комици. Със своя оригинален хумор и артистичност, той успява да привлече вниманието на публиката в много страни по света. Шкумбата е един от първите българи, които следват западния модел на one man show представление и го лансират пред българска публика. Освен като комедиант, той е известен и като най-добрият имитатор на някои личности от политиката и шоубизнеса през 80-те. През комунистическия период – време на строга цензура и преследване на „инакомислещите”, той, през призмата на хумора, успява да изрази чувствата и отношението на хората към правителството и строя. Изпълненията му, записвани на касeти от почитатели, се предават от ръка на ръка. И преди официално да се качи на сцената, Шкумбата получава народното признание и любов. След 10 ноември, 1989 година Шкумбата продължава да твори свеж и завладяващ хумор и популярността му нараства. Допринася много за развитието на българския шоубизнес , особено в сферата на хумора. Въпреки, че завършва Висш машинно-електротехнически институт в София като магистър по Автоматика и телемеханика, сфера съвсем различна от актьорството и шоубизнеса, Шкумбата разбира, че истинското му призвание е на сцената. Постепенно това, което започва като хоби, се превръща в негова прфесия. Успехите го окуражават да стъпи на международната сцена. Оттогава той е направил над 2000 концерта по света в страни като: Мароко,Тунис, Алжир, Канада, САЩ, Англия, Русия, Швейцария, Гърция, Македония, Израел и други, става ясно от биографията в официалния сайт на шоумена.

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...