Прецедент в Общински съвет-Брезник: За трети път бъде направен опит за разгледане на годишен отчет на полицията

Отчетът-анализ на Районно управление-Брезник за 2019 година отново е част от проектът за дневен ред на заседание на Общинския съвет в Брезник. Документът е входиран за разглеждане на предстоящо заседание на 25 септември, съобщиха от Общинския съвет.

Това е прецедент, тъй като в началото на месец юли тази година, отчетът-анализ не беше разгледан поради липса на тогавашното заседание на началника или представител на Районното полицейско управление. Този факт наложи отлагане на разглеждането, което беше прието от общинските съветници.

Документът трябваше да бъде разгледан и на 31 юли, когато съветниците в Брезник отново заседаваха. Тогава началникът или представител на Районното управление отново не се явиха на сесията. Така за втори път общинските съветници отложиха разглеждането на отчета-анализ.

Междувременно в предишните си решения общинските съветници гласуваха да се изпратят писма до директора на Областна дирекция МВР-Перник и министъра на вътрешните работи за отложените разглеждания на документа.

Виж също...

Loading...