В парка на Трънското ждрело единственият разкрит нарушител е пръчът, който счупи стъклото на Информационния център

От 2017 година насам, когато пръч се блъсна във вратата на Информационния център, друг нарушител не е бил заснет от охранителните камери на парка на Ждрелото на река Ерма. Хвърляне на боклук, счупени съоръжения и повредени барбекюта не са оставили следа при видеонаблюдението, защото обикновено се случват нощем, там няма осветление и не се вижда нищо на камерите, предаде репортер на Zapadno.com.

Обяснението за затрудненията при установяването на нарушителите беше съобщено от кмета на Община Трън Цветислава Цветкова. „Обмисляли сме, ако има отворени места по временната заетост, може и да назначим някой човек да стои там, да пази“, уточни градоначалникът. Тя разказа, че в близкия до парка мотел, който не функционира от години, има жива охрана и през нощта, но това не може да помогне на парка, защото разстоянието е твърде голямо и охраната не може да види нищо от случващото се до Ждрелото на река Ерма.

По този повод Цветислава Цветкова разкри подробности около случая с крана на чешмата в парка. След като преди няколко седмици отговорникът за Информационния център съобщи във Фейсбук, че кранът е бил откраднат, последва естествено възмущение на стотици хора за посегателството върху общинската собственост. По-късно същият отговорник призна, че със закъснение е разбрала, че кранът не е бил откраднат, а подменен от друг служител на Общината. Кметът сложи край на въпросителните с уточнението: „Не е откраднат, а беше подменен, защото се е спукал през зимата.“.

Припомнете си инцидента със заблуденото животно: Пръч счупил стъкло на информационния център в парка на Ждрелото на река Ерма, след като зърнал отражението си

Виж също...

Loading...