Жителите на община Брезник вече могат да се възползват от нова услуга – извозване на строителни отпадъци с нает контейнер

Нова услуга вече е достъпна за жителите на община Брезник. Тя е включена към Наредба за определяне на местните такси и цени на услуги на Община Брезник и е факт след приемане от Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез услугата желаещите жители в Брезнишко ще могат да наемат контейнер с различен обем за изхвърляне на строителни отпадъци. В новата услуга е включено и извозването на контейнера със строителни отпадъци до площадка за третирането им, която се намира в столичния квартал “Враждебна”. Решението за приемането и допълнението към Наредба за определяне на местните такси и цени на услуги беше прието на извънредно заседание на Общински съвет-Брезник в последния ден на месец август.

За новата услуга се заговори още през месец юли тази година. Целта е да се извършва събирането на образуваните от домакинствата на територията на община Брезник строителни отпадъци от ремонтна дейност, за да се предотврати попадането им в контейнерите за битова смет. Жителите на Брезнишко ще могат да избират контейнери с обем от 2 кубични метра до 5 кубични метра. Цената за контейнер с обем 2 кубични метра ще е 30 лева и по 70 стотинки на километър с ДДС. За контейнер с обем 4 кубични метра ще се заплащат 60 лева и по 70 стотинки на километър с ДДС. Най-голям и скъп контейнер е този с обем 5 кубични метра, който ще може да се наеме срещу 70 лева и по 70 стотинки на километър с ДДС.

Прочетете още по темата в публикацията: Община Брезник бори изхвърлянето на строителни отпадъци с нова услуга за населението – наемане на контейнер и извозването му до площадка за третиране.

Виж също...

Loading...