В Трънско: Чрез местата за молитва има възможност да се асфалтира път в малките села

Три Общини в лицето на местната инициативна група „Трън-Брезник-Божурище“ ще обединят усилия, за да бъде асфалтиран участък от пътя в трънското село Лева река. Основание за предложението е възможността да се кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони, предаде репортер на Zapadno.com.

Местната инициативна група кани желаещите да участват в информационна среща, на която да представят идеята си да се кандидатства с проект за реконструкция и рехабилитация на общински път до леворечкия манастир „Свети Четиридесет мъченици“. Финансиране може да бъде получено по мярка 19: „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020. В процедурата се допускат предложения, които идват от инициативни групи, които нямат финансирана стратегия за водено от общностите местно развитие.

Информационната среща се проведе на 2 септември 2020 година (петък) от 15:00 часа в заседателната зала на Община Трън при спазване на изискванията на заповед РД-01-487 от 31 август 2020 година. Общо събрание на сдружението пък ще се състои на 26 октомври в град Божурище.

През 2019 година завърши реконструкция на леворечкия манастир, при която беше изградена нова сграда на мястото на разрушените преди години манастирски помещения. Проектът беше на стойност 645 000 лева и включваше също обзавеждане на манастира и благоустрояване на терена около него. Прочетете повече в публикацията: Политици от високите етажи на властта, курбан за здраве и архиерейска литургия за обновлението на манастира в Лева река

По Програмата за развитие на селските райони от 2017 година насам бяха одобрени няколко проекта в региона. Прочетете повече в публикацията: Шест проекта за ремонт и реконструкция на храмове и манастири в Брезнишко и Трънско са със сключени договори за финансово подпомагане.

Виж също...

Loading...