Емоции за ученици в Брезник и Ноевци предизвика областният управител с инициативата “Мила Родино”

Специално изработени карти на България с българския трикольор подари на първокласниците в Брезник, Земен и брезнишкото село Ноевци областният управител инженер Емил Костадинов. Хубавата изненада е част от патриотичната инициатива „Мила Родино“, която той започна в навечерието на 3-ти март. Този път тя е по повод националния празник – Деня на независимостта, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„Тази година е особена. Но заедно, с толерантност и разбиране, можем да преодолеем трудностите и да продължим да общуваме, независимо от предизвикателствата на пандемията, която промени начина ни на мислене“, сподели инженер Костадинов.

Пред учениците той заяви, че всички трябва да помним историята и да се учим от нея. „Знамето на България е много повече от национален символ, който никога в историята ни не е бил пленяван. То олицетворява независимостта и суверенитета на българската държава, но в него е вшита и тайната на българския дух!“, подчерта областният управител. Той пожела на децата да бъдат упорити в преследването на мечтите си и уверени в способностите си, а на учителите да са търпеливи, вдъхновени и все така да обичат професията си.

В знак на благодарност учениците и учителите също приветстваха областния управител за прекрасната инициатива. Те не скриха и емоциите си, че им предстои задачата да разположат правилно отделните части на пъзела.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...