Над 300 човека от Брезнишко ще получат пакети с хранителни продукти от първа необходимост

370 са правоимащите жители в община Брезник, до които ще достигнат пакети в хранителни продукти от първа необходимост, съобщи за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Правоимащите лица, които ще получат по един пакет с храни са 331, а до други 39 ще достигнат по два пакета с хранителни продукти. “По един пакет ще получат всички, които са с едночленно или двучленно семейство. Тези, които са с тричленно или по-голямо ще получат по два пакета. Общо ще се раздадат 409 пакета.”, поясни директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Раздаването на хранителните помощи в община Брезник ще стартира от 19 октомври и ще продължи до 6 ноември. Временният пункт, на който ще могат да се получават пакетите в град Брезник ще отвори на улица “Андрей Михайлов” № 75.

Подпомогнатите ще получат 23 килограма храни общо в индивидуални пакети, които включват 16 вида продукти от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, захар, леща, брашно и олио.

Виж също...

Loading...