От водопровода за село Кривонос извадиха 50-сантиметрови водорасли, които предизвикали спукване на тръба

Служители на ВиК-Брезник са пристигнали по-рано днес в брезнишкото село Кривонос, за да работят по откриване и отстраняване на авария, съобщи за Zapadno.com Стоян Стоянов.

След дълго очакване екипът на ВиК е бил от сутринта в района над населеното място. “Тази сутрин от Община Брезник ми звъннаха и казаха: “Чакай, ВиК-то идва.”, сподели Стоян Стоянов от Кривонос. Той и негови съседи посрещнали служителите и ги завели в района на каптажите, които захранват селото с вода. За проблема с водоснабдяването на населеното място читателите на Zapadno.com научиха през месец юли. Прочетете още по темата в публикацията: Хора в село в Брезнишко сами въвеждат воден режим докато два от каптажите му преливат – СНИМКИ.

Днес шахтата на втория каптаж в местността “Вирове” е почистена от екипа на ВиК. Водата тръгнала по тръбите и се оказало, че има запушване на друго място. Запушването е било покрай черния път над селото, където е също се е работило през деня. След намесата на служителите на водопреносното дружество от тръбата покрай пътя са извадени около 50-сантиметрови водорасли. Те предизвикали тапа по водопровода, която оказала натиск и спукала тръбата в района на запушването. Аварията е отстранена и се очаква скоро да стане ясно какво е положението, тъй като каптажа в местността “Вирове” се пълни в момента.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...