Музеят на Брезник с пленер за Петковден, демонстрации на реставриране и безплатен вход

Общински исторически музей-Брезник ще се включи в програмата по отбелязването на духовния празник на града, който се чества на Петковден, предаде репортер на Zapadno.com.

На 13 октомври в Общински исторически музей-Брезник ще се състои тематичната инициатива под надслов “Пътят на експонатите от извора до витрината на музея”. Инициативата ще се проведе в следобедните часове в изложбената сграда “Военен клуб”. “Ще ни гостува реставратор, който ще показва на учениците по какъв начин се реставрират ценни предмети.”, добави заместник-кметът Мария Добревска. Заниманията ще започнат в 14 часа с ученици от ноевското основно училище “Христо Смирненски”, а от 15 часа е ред на възпитаниците на брезнишкото средно училище “Васил Левски”.

На 14 октомври в изложбената сграда “Военен клуб” на музея ще се проведе пленер. Ментори на пленера ще бъдат художниците Сашо и Даря Евтимови, които ще показват на деца и ученици как да нарисуват картини по случай духовния празник на града. Надсловът на пленера ще е “Духовният празник на моя град”. Материалите за рисуване се осигуряват от Община Брезник. Желаещите деца и ученици да се включат ще трябва да носят лични предпазни средства.

Входът за експозициите в музея ще бъде безплатен за посетителите на Петковден.

Очаквайте първо на страниците на Zapadno.com още подробности за отбелязването на духовния празник на Брезник.

Виж също...

Loading...