От изкуството до животновъдството в Трънско: Млада жена се отказа от мечтата си, за да се грижи за крави в Парамун

“От изкуството до животновъдството – какъв е пътят и как една млада жена се отказва от своята младежка мечта в името на любовта и практичното в живота.” Така започва репортаж на репортера Даниела Аризанова по пернишката кабелна телевизия “Кракра“.

В репортажа се разказва за историята на Иванина Славова от Бургас, която живее в трънското село Парамун. Тя е завършила Национална художествена академия. Понастоящем се занимава с отглеждане на крави в селото, където е и омъжена. “Животът върви все по-надолу. Нямаш шанс за чисто изкуство да се прави. Обикновено пошлото се търси и пробива. Много трудно нещо да създаде човек хубаво.”, разказва пред камерата на телевизия “Кракра” Иванина Славова.

Младата жена се опитала да си намери работа като художник, но заплащането било ниско. Обикновено художници се търсят в рекламния бизнес, където Иванина Славова също се опитала да се реализира. Въпреки това тя усетила, че там не е нейното място. Жената искала да работи нещо производително без значение в каква сфера. “Така Господ реши да си намеря половинката на село.”, споделя Иванина Славова. Намерила общо между изкуството и отглеждането на животни.

Виж също...

Loading...