Трън дава 140 хиляди за ремонти в „Мурговица“, 76 хиляди за площада в Туроковци и 60 хиляди за Ерул

Предстои ремонт на части от пътната мрежа в община Трън, става ясно от сайта на Община Трън. На 4 септември 2020 година е определен изпълнителят на обществената поръчка, свързана с ремонт на улици в града и някои от селата, предаде репортер на Zapadno.com.

Става въпрос за обществена поръчка с предмет: „Основен ремонт на улици и пътища в община Трън по 2 (две) обособени позиции“. Петима са участвали в конкурса, но след разглеждането на техническата документация всички са отпаднали, с изключение на един кандидат. Цената за ремонтите, която той предлага включва 116 655 лева без ДДС или крайна цена 139 986 лева с ДДС за обновяване на улица „Пролетарий“ в трънския квартал „Мурговица“. Там предстои да се ремонтира отводняването, улицата и тротоарите, включително с поставяне на нови бордюри.

На улиците „Първа“ и „Захари Иванов“ също предстои основен ремонт, но там работа по тротоари и бордюри няма да има, а местата със съществуваща в момента паважна настилка ще бъдат заменени с асфалт, като Община Трън е предпочела демонтажът и извозването на паветата да остане като неин ангажимент.

Общо за ремонта на трите улици в град Трън строителят е предложил цена от 229 951 лева с ДДС. Отделно ще трябва да му платят още 135 603 лева за ремонт на площада в село Туроковци и основен ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в село Ерул. За улиците в Ерул не е посочено точно къде и какво ще се ремонтира, но за мащаба може да се съди по предвидения обем от 1 100 квадратни метра асфалтова настилка, която ще бъде подменена. Работата в Туроковци ще е на стойност 75 660 лева, а в Ерул – 59 942 лева.

За проблемите с настилката в село Ерул прочетете повече в публикацията: Санкции и 5-километров повреден път в Ерул в резултат от дърводобива в Трънско, изпратен е сигнал до МВР.

Виж също...

Loading...