Близо 100 деца в Трън ще бъдат подпомогнати с проект за високорискови общини

Проект “Съпричастност и подкрeпа” на кресненското сдружение “Нов избор” ще достигне и до хора от община Трън. Проектът се финансиран по програма “Ирис” на фондация “Работилница за граждански инициативи” и има за целева група 77 семейства от две високорискови общини в България – Кресна и Трън, съобщиха от сдружението.

Крайни ползватели са 160 децата в риск от избраните семейства, от които 101 са от ромски произход и живеят в крайна бедност. В община Трън ще бъдат подпомогнати 46 семейства с 98 деца в риск. “Самият проект ще обхване хора, които са в нужда и засегнати от епидемията, в която се намираме в момента в страната.”, поясни Гергана Симова от сдружението “Нов избор”. Семействата не са случайно избрани, а информация за тяхната нужда е предоставена от “Бюро по труда” и социални заведения.

Помощта се изразява в предоставяне на хранителни продукти и препарати и пособия за почистване в дома. В пакетите с храни са включени брашно, точени кори, краве масло, салам, мляко и други. В препаратите са включени прах за пране, белина, гъби за миене и други.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...