Общините в област Перник с поздравление от областния управител по случай празника им

Областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов отправи приветствие към Общините в региона по случай празника им, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

На днешната дата българските общински администрации отбелязват своя празник. “Общината е събирателно понятие за администрация, за местна власт, за институция, която работи в името и в интерес на гражданите.”, споделя областният управител в своето приветствие, което може да прочетете в редовете по-долу.

Честит празник на българската община и на всички администрации в област Перник!

За мен е чест да поздравя работещите в подкрепа на местните власти в България.
Общината е събирателно понятие за администрация, за местна власт, за институция, която работи в името и в интерес на гражданите

През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, Общото събрание на Национално сдружение на общините взема решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници.

Пожелавам на всички служители и специалисти в общинските администрации здраве, енергия, удовлетвореност от работата и много успехи!

Честит празник!

В колажа са използвани снимки от архива на Zapadno.com и пресцентъра на Областна администрация-Перник

Виж също...

Loading...