Заместник-кметът на община Брезник М. Добревска почерпи за Петковден с мед, собствено производство и питка

Посетители в двора на брезнишкия храм “Света Петка” бяха почерпени от заместник-кмета на община Брезник Мария Добревска по случай Петковден, който е духовен празник на града, видя Zapadno.com.

С усмивка и добри чувства заместник-кметът Мария Добревска почерпи присъстващи на литургията и курбана в храма с мед, който е собствено производство и питка. Във вкусовите качества на меда успя да се убеди и репортер на Zapadno.com. “От години лично аз и моето семейство имаме традиция на Петковден да си донасям питка, мед и вино в храма. Почерпваме хората за здраве, за късмет, за благоденствие на моето семейство, а и на всички наши близки приятели, на всички съграждани.”, поясни Мария Добревска.

Различни са видовете мед, които заместник-кметът и семейството и изкарват от своите пчели. “В различни периоди от годината е различен медът. Да сме живи и здрави, всяка година на Петковден ще черпим с меди и питка.”, каза още Мария Добревска.

Заместник-кметът отправи сърдечни пожелания към брезничани по случай духовния празник на Брезник. “Искам да честитя духовния празник на всички мои съграждани от името на общинска администрация и лично от името на кмета на общината. Нека всички да бъдат много здрави. Нека света Петка ни закриля. Нека духовността не ни напуска и да ни съпътства не само в днешния ден, а във всичките ни дни да бъде по-одухотворени. Децата ни да бъдат много здрави, много щастливи.”, пожела заместник-кметът Мария Добревска.

Очаквайте на страниците на Zapadno.com още подробности, свързани с отбелязването на Петковден в Брезник.

Виж също...

Loading...