До 27 ноември могат да се регистрират кладенци, герани и други от собствениците им

До 27 ноември фирми и граждани, които са собственици на водовземни съоръжения за подземни води (кладенци, сондажи, герани, каптирани извори, дренажи и други), разположени в собствения им имот, могат да ги регистрират в съответната Басейнова дирекция за управление на водите, съобщиха от Министерство на околната среда и водите.

Водовземни съоръжения, които не са регистрирани не могат да бъдат ползвани. Изграждането на водовземни съоръжения без разрешително, по смисъла на Закона за водите и престъпление, съгласно Наказателния кодекс. При установяването на незаконни съоръжения за водовземане от подземни води след 27 ноември 2020 година същите се ликвидират за сметка на собственика им, който носи и наказателна отговорност за това престъпление, допълват от ресорното министерство. Подробности за регистрацията на такива съоръжения може да откриете като натиснете тук.

Община Трън е към Басейнова дирекция “Дунавски район”, която се намира в град Плевен. Община Брезник е към “Беломорски район”, която се намира в град Благоевград.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...