Пленер на открито в Брезник: Над 15 деца от общината рисуваха по случай духовния празник на града – СНИМКИ

Над 15 деца от община Брезник показаха своите творчески заложби по време на пленер на открито. Пленерът се проведе по случай духовния празник на град Брезник, който се отбелязва на Петковден, предаде репортер на Zapadno.com.

Ментори на събитието бяха художниците Даря и Сашо Евтимови, които посрещнаха младите творци на площадката пред изложбена сграда “Военен клуб” на Общински исторически музей-Брезник. Специално за пленера бяха подсигурени стативи и пособия за рисуване, а темата беше свързана с духовния празник на града. Децата изобразиха на белите листа най-различни рисунки – от природа до местния храм “Света Петка”.

Работата на деца беше оценена много добре от Даря и Сашо Евтимови. “Аз определено съм възхитен от колорита, от изказа по детски, чисто непорочно, докосване до живия живот, до природата. А само тук нашият край може да притежава такъв колорит. Като тръгнеме от чергите на тези деца – те са местни. Това значи баба, дядо, майка – всичко това нещо се предава и вече е налице. Погледнете само с каква чистотата, с какво умение по детски е сътворено всичкото това нещо.”, сподели художникът Сашо Евтимов.

Сред младите творци бе и Илияна, която е възпитаник на брезнишкото средно училище “Васил Левски”. “Аз обичам да рисувам. Вкъщи се уча, но просто отвътре ми идва да рисувам.”, сподели Илияна и добави, че по рисуване в училище изкарва 5-тици и 6-тици. Нейните рисунки, сътворени по време на пленера, изобразяват есенния сезон, дърветата наоколо и природни пейзажи.

Детските рисунки пък ще бъдат подредени в изложбена сграда “Военен клуб”, където са експонирани и други творби, които млади художници рисуваха през лятната си ваканция.

Разгледайте снимки от пленера на открито, който се проведе в Брезник и бе заснет от обектива на Zapadno.com:

Виж също...

Loading...