В Брезник предстои спиране на водата, което ще обхване много абонати

Голямо спиране на водоподобаването се очаква скоро в град Брезник. “Поне още един или два дни ще има спиране.”, каза за читателите на Zapadno.com кметът на община Брезник Васил Узунов.

Предстоящото спиране на водата ще бъде осъществено, поради ремонт на водопроводната мрежа в района на кръстовището на улиците “Георги Ив. Бунджулов” и “Ангел Коцелянов”. “Там вървят четири тръби като трябва да остане една, която ще захранва по “Ангел Коцелянов” надолу плюс отклонението за блоковете, което е по улица “Богдан Митов”. Понеже на кадастъра, с който разполагаме е неясно откъде там върви манесмановата тръба – тя трябва окончателно да се прекъсне. Поне още един или два дни ще има спиране.”, поясни кметът Васил Узунов.

На 60 % е прекъснат старият водопровод в районите, където е извършена подмяна на мрежата с нова. “По “Нестор Петров” в 250 етернита няма вода. В етернита, който е до “Ангел Коцелянов” по “Георги Бунджулов” няма вода – там е изцяло на новата тръба. И отклоненията по “Ангел Коцелянов” има да се направят – връзката с “Д-р Йордан Стефанов” посока “Георги Бунджулов”. Положена е полиетиленовата тръба, не е направена връзката, там е в тревата.”, добави още кметът на община Брезник.

Скоро ще започне работа фирмата, която ще възстановява пътни настилки, тротоари и бордюри след извършения ремонт на водопровода в града. Очаква се дейностите да стартират от улица “Жданов”. В отсечката от централния градски площад по улица “Владо Радославов” може изцяло да бъде възстановена улицата.

В района на улица “Октомври” към улица “Владо Радославов” трябва да се прекъсне манесмановата тръба и да се захрани улица “Гледан”. Дейностите по подмяната бяха затруднени, поради разминавания между кадастралната документация на водопровода и реалното местоположение на тръбите. “Надявам се тогава също да не се налага спиране на целия град, а само на отклонението по улица “Октомври”. Има да се захранят още две – три преки, които обаче проблемът е, че се разминават там където са нанесени и състоянието им наистина на терена. Дадено е, че вървят от дясната страната на улицата, а те от лявата и обратно.”, каза още кметът на Брезник.

През последните няколко месеца за жителите на града беше създадено временно неудобство покрай подмяната на старите с нови тръби. “Извинявам се, съжалявам. Искам най-бързо да стане и да няма никакви стресове, но се налага. Причината е в годините назад и неактуализираната информация при ремонти, при подмяна – забравено, загубено и ненанесено. Сега фирмата е длъжна по закон да ни предостави заснемане на водопровода, заснемане на отклоненията. Всички отклонения вече фигурират в проекта, свързванията на улиците. Тези разликите трябва да ни ги дадат. Част от тях и ние си ги нанасяме, снимаме и така.”, каза още кметът Васил Узунов. Малко над 3-километровия водопровод, който се подменя в Брезник ще бъде предаден с документация, на която ще е описано точното местоположение на всяка една тръба.

Виж също...

Loading...