Кметовете на Брезник и Трън да засилят проверките за спазването на предписаните мерки, настоява областният управител

Областният управител на област Перник инженер Емил Костадинов настоява за засилване на проверките по отношение спазването на предписаните мерки за недопускане разпространението на коронавируса COVID-19. Това става ясно от писмо, което е адресирано до кметовете на общините в областта, сред които и управниците на Брезник и Трън.

Настояването на областния управител е във връзка с усложняващата се ситуация с разпространението на COVID-19 на територията на страната и на нарастващия брой на заболели и заразени лица в област Перник. “Наложително е да използвате в максимален обем контролните си правомощия и административен капацитет, в рамките на функционалната си компетентност, и да създадете необходимата организация за контрол по спазването на противоепидемичните мерки на територията на общините, които ръководите.”, пише в писмото от областния управител към кметовете на общините в региона.

В ежедневни доклади за предприетите действия за ограничаване на пандемията трябва да бъде представяна надлежна информация за броя на извършените проверки и резултатите от тях.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...