РПУ-то в Брезник: Присъствието на полицията на заседания на Общинския съвет не е задължително

Присъствието на началника или представители на Районно управление-Брезник на заседания на Общински съвет-Брезник не са задължителни. Това става ясно от отговор на запитване на Zapadno.com във връзка с неявяването на служители на Районното полицейско управление на сесия на местния мини парламент.

Припомняме, че от няколко месеца Общински съвет-Брезник не приема отчета-анализ за дейността на Районно управление-Брезник през 2019 година. Причината е неприсъствието на началника или представители на Районното полицейско управление по време на заседанията. Няколко пъти общински съветници намекват, че имат въпроси към полицията в Брезник.

На последното редовно заседание на местните парламентаристи, провело се на 25 септември 2020 година, отчетът-анализ отново не бе приет. Тогава общински съветници изразиха възмущението си от неявяването на полицейски служители в залата. “Това поредно неявяване се очертава липса на комуникация между Общинския съвет и Районното управление”, се е изказал общинският съветник Росен Огнянов. Прочетете още по темата в публикацията: Съветът на Брезник не прие отчета на РПУ-то, никой от полицията не уважи с присъствие местните народни представители.

По този повод Zapadno.com отправи запитване към пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник. “Каква е причината началникът или представител на Районно управление-Брезник да не се явява на заседанията на Общинския съвет в Брезник, на които е включен отчетът-анализ на полицейския участък?”, попита сайтът ни. На запитването от Районното управление в Брезник са отговорили, че никъде не е разпоредено служители на полицейското звено да са длъжни да присъстват на сесии на Общинския съвет.

Виж също...

Loading...