Ръководителят на школата по чужди езици към брезнишкото читалище получи наградата “Сънародник на годината”

През почивните дни в София се състоя тържествената церемония на “Сънародник на годината” ‘2020, която премина в рамките на XX-то Разпределение на руските сънародници в България, научи Zapadno.com.

На церемонията присъстваха руски сънародници от над 30 града в България. Наградите на удостоените бяха връчени от председателя на Федерация “Съюз на сънародниците” Марина Дадикозян и съветникът на руското посолство в България Алексей Новоселов, съобщиха от Руския културно-информационен център.

Сред наградените бе ръководителката на школата по чужди езици към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Таня Атанасова е удостоена с наградата “Сънародник на годината” ‘2020 от Координационния съвет на организациите на руските съотечественици в България. Наградата е за особен принос в съхранението и популяризацията на руския език в България и е най-високата, която Координационния съвет присъжда. Тя бе връчена на тържествена церемония в парк-хотел “Москва” вчера, на която присъстваха много дипломати, поясни за Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Снимка: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...