В училището на Брезник няма случаи на заразени ученици или учители

Няма потвърдени случаи на заразени с коронавируса COVID-19 ученици или учители в средно училище “Васил Левски” в град Брезник. Това съобщиха от училищното ръководство във Фейсбук страницата на учебното заведение.

Не става ясно по каква причина ръководството на училището излиза с такова съобщение, адресирано към родители и ученици. “Уважаеми родители и ученици, в нашето училище НЯМА потвърдени положителни резултати от PSR тест на нито един ученик или учител! Когато имаме потвърдена официална информация от съответните власти ВСИЧКИ ще бъдете своевременно информирани. След което ще бъдат предприети необходимите мерки по предписание на МОН и Министерство на здравеопазването. Разбираме, че ситуацията е напрегната и тревожна, но ни трябва да запазим спокойствие и да имаме повече доверие един на друг! Бъдете здрави и се пазете! От цялото ръководство на училището.”, съобщиха от средно училище “Васил Левски”.

По последна информация от Регионална здравна инспекция-Перник на територията на община Брезник диагностицираните жители с коронавируса COVID-19 са трима. Двама са жители на село Ноевци, а третият е човек от град Брезник. Голяна част от обществеността в общината е притеснена, но поводи за безпокойство няма.

Виж също...

Loading...