Жители на Неделково искат “легнали полицаи” срещу високите скорости в селото

Жители на трънското село Неделково искат по главната улица, която е част от отсечката Трън – Брезник, да се изградят “легнали полицаи”. Това става ясно от протокол от заседание на Общински съвет-Трън, провело се на 30 септември 2020 година.

В края на сесията общинският съветник Ташко Минков е отправил питане към кмета на Трън от името на жителите на Неделково. “Може ли да се поставят легнали полицаи на главния път, защото се преминава много бързо?”, е попитал съветникът.

От управата на общинската администрация са отговорили, че разговори по темата са провеждани с жители от селото. След проведените разговори се е взело решение проектантска фирма от Перник да изготви проект за “легнали полицаи”. ” Съответно проекта се изпраща в АПИ в случая Областно пътно управление, които изграждат тези съоръжения на база на проекта. Ние сме предоставили необходимите материали на бюрото и плана на пътя. Очакваме изготвянето на проекта.”, е отговорил кметът на Трън Цветислава Цветкова.

Преди време по същия международен път бяха изградени “легнали полицаи”, но те бяха премахнати по настояване на местни жители на друго населено място, защото преминаването през тях предизвиква много шум. Особено когато преминават тежки камиони, което е често явление в отсечката. Тогава хората твърдяха, че заради тежките камиони, които минават през “легналия полицай” се образуват вибрации, заради които се напукват къщите наоколо. Впоследствие изкуствени неравности отново бяха изградени, за да помагат за намаляване на скоростта на преминаващите в селото автомобили.

Изкуствените неравности по платното за движение, познати повече като „легнали полицаи”, се използват за намаляване на скоростта на движещите се автомобили.

Виж също...

Loading...