Борчовете на ВиК към общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник продължават да се увеличават

Задълженията на ВиК-Перник към общинското дружество “Водоснабдяване”-Брезник вече са около 460 хиляди лева. Това поясни за Zapadno.com управителят на дружеството инженер Иван Ковачев.

Непогасената от ВиК-Перник сума е за дълъг период от време. Всеки месец от водоснабдителното дружество в общинското “Водоснабдяване” в Брезник трябва да постъпват по около 30 – 32 хиляди лева. “Това много затруднява нашата работа по поддръжката на съоръженията. Има и много новости, които могат да се внедрят, но трябва финансиране тях.”, посочи управителят на общинското дружество инженер Иван Ковачев. През лятото общинските съветници на Брезник се запознаха с актуализиран финансов отчет на общинското дружество “Водоснабдяване”. Тогава стана ясно, че към 31 май 2020 година несъбраните вземания възлизат на 446 хиляди лева.

По отношение на нивото воден обем в питейния язовир “Красава” хидроекспертът е обнадежден. “Сега съм обнадежден и със 100 % сигурност ще дочакаме пролетното многоводие.”, добави инженер Иван Ковачев. Той отбеляза, че вече четвърта година количеството на валежи в района на община Брезник е намаляло. Валежите са важни за нивото на водния обем в язовира, тъй като той се пълни предимно от дъждове.

Виж също...

Loading...