След часове с маска на открито, с изключение на деца до 6 години, клиенти на заведения…

От утре, 22 октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в това число кърпа, шал, шлем и други). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и други подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване. Това нарежда министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов с издадена днес заповед № РД-01-609 от 21 октомври 2020 година.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, следва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук.

Виж също...

Loading...