Част от дупките в Ерул са изкърпени, но все още има улици със следи от булдозер – СНИМКИ

Дупките по 4-километрова отсечка в началото на трънското село Ерул са изкърпени. В населеното място все още има улици, по които личи преминаването на булдозер по асфалтовата настилка, установи проверка на Zapadno.com.

Седмица след началото на месец октомври читателите на Zapadno.com научиха, че Община Трън ще ремонтира улична мрежа в Ерул, за което ще плати 59 942 лева, но без да посочва кои участъци ще бъдат подновени. Предвиденият обем по документацията е да бъде ремонтиран асфалтът на 1 100 квадратни метра от пътната настилка в селото. На въпрос на Zapadno.com кметът на Трън Цветислава Цветкова поясни, че кметският наместник на Ерул щял да покаже на фирмата-изпълнител кои отсечки по улиците в селото да бъдат ремонтирани.

Почти всички дупки, неравности и следи от булдозер по асфалта от новата табела за начало на Ерул до главната улица в центъра на селото са ремонтирани. Отсечката е с дължина 4 километра и едва на няколко места има неизкърпени дупки. Участъци около фермата при разклонението за махалите на населеното място, където през лятото булдозер за изграждане на горски път увреди пътната настилка, също са ремонтирани. Малко след махала “Мучи баба” в посока махалите “Ковачки падини” и “Локва”, край пътя е изсипан насип с натрошен асфалт след извършено изкърпване на дупки. Вероятно насипът ще се използва за запълване на големи неравности и дупки, които от години са осеяли около 100-метров участък.

Главните улици към махалите “Буничевъц”, “Смрика” и “Маринкова” нямат късмета да бъдат изкърпени от дупки и следите от вериги на булдозер остават в очакване на студовете и образуването на лед след рязкото падане на температурите. Районът към махала “Маринкова” беше посетен от репортер на Zapadno.com и през месец август по читателски сигнали за нередност при добиването на дървесина в околията. Прочетете още по темата в публикациите: Незаконно в Трънско: Дървосекачи рушат пътя в Ерул, паркират булдозер в частен имот и опитват да преминат през оградени пасища и Санкции и 5-километров повреден път в Ерул в резултат от дърводобива в Трънско, изпратен е сигнал до МВР.

Разгледайте снимки от проверката на Zapadno.com по улиците в село Ерул:

 

Виж също...

Loading...