Кметът на Трън с рестрикции за местното население заради коронавируса

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова издаде четири заповеди, които засягат обществеността в пограничния район. Заповедите са във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавируса COVID-19, научи Zapadno.com.

Документите са публикувани на сайта на общинската администрация и засягат дори малолетните и непълнолетни лица. В сила от 24 октомври е вечерен час за малолетни и непълнолетни лица в община Трън, които не трябва да са навън в интервала от 20:00 до 6:00 часа. Контролът на заповедта трябва да се следи от кметските наместници по селата и общински служители, съвместно с представители на полицията.

Друга заповед засяга търговците в Трън, които трябва да осигуряват дистанция от един метър и половина между сергии и маси на улица “Петко Д. Петков” в града. Лицата на пазара трябва да носят и защитни средства за лице (маска, кърпа, шал и други).

Рестрикции има и за служителите в общинската администрация, които работят в “Общинска собственост”, “Устройство на територията” и “Местни данъци и такси”. Те ще трябва да се трудят в режим на работа с намален състав – максимум по двама души в съответните работни помещения. При усложняване на обстановката и при възможност трябва да се организира преминаване на дистанционна форма на отделни работни места по предложение на преките ръководители в съответните дирекции към администрацията.

Обществените места в Трънско ще се дезинфекцират, като това е разпоредено в друга кметска заповед. Дезинфекция ще се извършва на детски площадки, градинки, места за паркиране на автомобили, автогарата, терените пред търговските обекти, обществените сгради, тротоари и улици. В тази заповед са разписани и други разпоредби.

Виж също...

Loading...