Групата по руски език към езиковата школа на брезнишкото читалище с пореден успех от конкурс – ВИДЕО

Групата по руски език към езиковата школа с ръководител Таня Атанасова към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” отново пожъна успехи на конкурса “Великое Русское слово”, научи Zapadno.com.

Вчера в Перник се състоя четвъртото издание на литературния конкурс “Великое Русское слово”. Групата по руски език с членовете Владимир Атанасов, Александър Атанасов, Емили Бойкова, Любомир Дамянов, Ивана Пожарски и Цветелина Горанова на езиковата школа на читалище “Просвещение-1870” се представи отлично в конкуренцията на училища, читалища и школи от областния град, поясни за Zapadno.com Кънчо Атанасов.

Първо място и голямата награда на конкурса, която е пътуване до руския град Санкт Петербург, спечели Ивана Пожарски. Тя се представи с изпълнение на стихотворението “Детский ботинок” от съветския и руски писател, автор на детски книжки и сатирични басни Сергей Михалков. Нейното изпълнение остави публиката без дъх. Второ място и специална награда спечели Цветелина Горанова от групата по руски език. Всички участници на групата по руски език се представиха на много високо ниво, добави Кънчо Атанасов.

Това е поредно признание за групата по руски език към езиковата школа на брезнишкото читалище. През 2018 година друг член на групата спечели пътуване до Санкт Петербург след отлично представяне на конкурса “Великое Русское слово”. През 2019 година от литературния конкурс групата се завърна в Брезник с второ място и специални награди.

Вижте изпълнението на Ивана Пожарски във видеото:

 

Снимка и видео: Кънчо Атанасов

Виж също...

Loading...