Трънчанка използва пандемията от коронавируса, за да се занимава с ново хоби – писането

Младо момиче от град Трън оползотворява свободното си време по време на пандемията от коронавируса COVID-19. Тя е добре позната на местната общественост, тъй като взима участие в много от общоградските чествания в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Трънчанката, която използва пандемията за полезни занимания, е 17-годишната Ивана Стоянова. Учи в XI-ти клас в трънското средно училище “Гео Милев”. Освен като водещ в тържествени мероприятия, Ивана е член на танцовата хип-хоп формация Double D CREW към местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”. Младата трънчанка има и много хобита, сред които са рисуването, танците, фотографията, модата, спортуването и разходките сред природата. “Самоопределям се като човек на изкуството. Вследствие на това изпадам често в меланхолични състояния особено когато бездействам, а през карантината имах  цялото време да изпадам в дълбоки размишления. Открих, че единственият начин да подредя хаотичните си мисли, е когато пиша и пишейки много по-лесно откривах проблемите, които ме тревожат. Така се роди и едно ново хоби – писането.”, сподели за Zapadno.com Ивана Стоянова. Това е и причината в следващите редове трънчанката да представи своята творба със заглавието “А ти обичаш ли?”.

А ти обичаш ли?

Ще започна с един простичък на пръв поглед въпрос. Колко от вас наистина познават себе си? Доста често това, което си мислим, че сме, не сме ние. Всеки е изградил образ, който се опитва да усъвършенства според критериите и стереотипите в обществото, защото всеки иска да бъде приет и харесван. Но по този начин човек загърбва истинското си Аз. Пътят към себепознанието е дълъг и никак нелек, но си заслужава сто пъти повече да работиш върху себе си, отколкото да се опитваш да идеализираш нещо фалшиво.

Тялото е средство, с което изразяваме нашата същност, него можем да опознаем за часове, докато ние самите опознаваме собствената си душа с години и все нещо остава неразгадано.

Разкривайки истинската си същност пред себе си, се научаваме да се обичаме, та нали това е идеята – “обичай ближния, както обичаш себе си”. Няма как да изпитваме любов съм хората, ако първо не се обикнем. Мисля, че това е простата причина любовта между хората да е толкова ограничена. Всички ние работим, сприятеляваме се и общуваме с фалшиво изградени образи, тази отчужденост от истинското прави света толкова сиво и студено място. А уж всички търсим топлина…

Любовта не е изчезнала, нито пък приятелството, за тях е нужно да сме себе си, а докато се преструваме, никога няма да бъдем обичани, или поне не истински.

Проблемът днес е, че обществото ни ограничава до голяма степен от това да бъдем себе си. Колкото по-безразличен си и способен да нараняваш, толкова по-недосегаем си. Затова хората избират да живеят по този начин, за да успеят да се самосъхранят.

За мен е по-болезнено да потискам тази личностна борба у мен, ЗАТОВА АЗ ИЗБИРАМ ДА БЪДА СЕБЕ СИ, ИЗБИРАМ ДА МОГА И ДА БЪДА ОБИЧАНА ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, въпреки всичко, което ще ми коства.

Вярвам, че ако всеки положи малко усилие да промени себе си, това ще промени света.

Колко от вас си отговориха на въпроса и не промениха отговора?

Ивана Стоянова

Ивана Стоянова изказва благодарности на “критици” си, които са помогнали да изрази идеята на текста по възможно най-точния и правилен начин, запазвайки нейния собствен стил. Благодарностите са за нейния класен ръководител и учител по български език и литература Румяна Викторова и шефката и Габриела Попова, за която споделя, че е и нейна приятелка.

Творческият талант на Ивана е познат на читателите на Zapadno.com, които преди 3 години научиха как ученичка от Трън показва родолюбието си с портрети на български революционери и поети – СНИМКИ.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...