Научната конференция в град Брезник се отменя, поради усложнената ситуация с разпространението на коронавируса

Предстоящата конференция в Общински исторически музей-Брезник няма да се състои. Причината за отмяната на научния форум е усложнената ситуация с разпространението на коронавируса COVID-19 в страната, съобщи за Zapadno.com директорът на музея Емилия Велинова.

Конференцията трябваше да се проведе на 29 и 30 октомври с над 20 участници – професори, краеведи, историци и други експерти в различни области. Акцентите в програмата щяха да са 135 години от Сръбско-българската война и битката край Брезник, 75 години от Втората световна война и 150 години от създаването на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Планувано беше на събитието да бъде представен втори том на сборника “Известия на Общински исторически музей-Брезник”, в който на над 200 страници са събрани докладите на участниците във втората научна конференция, провела се през 2019 година в брезнишкия музей. Представянето също няма да се състои.

Докладите, които трябваше да бъдат представени на третата научна конференция, ще бъдат събрани и отпечатани в трети том на сборника “Известия на Общински исторически музей-Брезник”.

Виж също...

Loading...