Нови мерки за територията на област Перник, които засягат спорта, бизнеса, празненствата, пенсионерите и инвалидите

Във връзка с покачване на броя на положителните случаи на COVID-19 и преминаването на критичната точка от над 120 болни на 100 000 население в област Перник Регионалната здравна инспекция предлага допълнителни мерки към заповедта на Министерството на здравеопазването с цел ограничаване на заболеваемостта. Това беше обявено днес на Областния оперативен щаб от директора на Регионална здравна инспекция-Перник доктор Торнев, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

Срещата се проведе онлайн и беше ръководена от заместник-областния управител Иво Иванов. В нея взеха участие представители на шестте Общини, болниците и отговорните институции. Мерките включват преустановяване провеждането на закрито на колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи. Да се прекратят дейностите на клубовете за пенсионерите и инвалидите на територията на област Перник и игралните зали да бъдат с намалено работно време до 22 часа, а през останалото време да създадат организация и контрол на броя на клиентите в съответния обект, са другите мерки, които предлага доктор Торнев. В мерките се посочват и ограничаване на хората на груповите празненства. За сватба броят на гостите трябва да е до 50 човека, а за кръщене до 30 човека в затворено пространство. Мерките ще бъдат въведени от 30 октомври 2020 година за срок от 14 дни.

Регистрираните случаи на заразени с COVID-19 по общини за периода 15 – 28 октомври е следният: Перник – 303, Радомир – 18, Брезник – 9, Трън – 3, Земен – 4, Ковачевци – 1. По данни от Националната информационна система за борба с COVID-19 за 28 октомври на територията на област Перник са регистрирани 66 нови случаи.

Снимка: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...