Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) с предложение за промяна в Устава на БФС, която засяга президента

Предложение за промяна в Устава на Българския футболен съюз (БФС) предлага футболен клуб “Черногорец” (Ноевци). Чрез писмо предложението е адресирано до Областния съвет на БФС-Перник, видя Zapadno.com.

Футболният клуб на брезнишкото село Ноевци предлага в дневния ред за конгреса да се залегне изменение на Устава в член 47, алинея 2 и той да гласи: “При подаване на оставка, установена несъвместимост по член 33, трайна невъзможност да изпълнява задълженията си или смърт, правомощията на президента се изпълняват от първия вицепрезидент, избран от ИК, до провеждането на конгрес. Конгресът се свиква в двумесечен срок от подаване на оставката, установената несъвместимост, трайната невъзможност или смърт на президента.”, гласи предложението.

Като мотиви клубът е изложил, че с добавянето на второто изречение в член 47 алинея 2, по-точно със срока за провеждане на извънредния конгрес, ще се премахне така нареченото безвремие, в което няма легитимно избран президент, а той да е временен. В настоящия момент това може да продължава с години, посочват от футболния клуб. Може правната комисия да предложи срокът да е друг, съобразен с времето за подготовка, свикване и провеждане на извънреден конгрес, например 4 месеца. “В действащата конституция на Република България има двумесечен срок от оставка на президента на страната. Защо да няма срок за президента на БФС?”, питат от “Черногорец”.

Снимка: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) – архив

Виж също...

Loading...