Хореографът на хип-хоп формацията в Трън: След първата вълна от COVID-19, групата спря да танцува за 7 месеца, но се надяваме да продължим с танците

Трънската хип-хоп група Double D CREW към местното народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” е с намален състав от една година и половина. Това съобщи за Zapadno.com хореографът на формацията Ани Станимирова.

Пандемията заради коронавируса COVID-19 е оказала влияние и на нормалния ритъм на хип-хоп групата от Трън. “Трима от големите танцьори напуснаха групата, непосредствено след неуспешния кастинг пред журито на “България търси талант”. Това обаче не спря групата да се събира за ежеседмичните си репетиции в читалище “Гюрга Пинджурова”. Днес в групата има 8 деца, които посещават тренировките. След първата вълна на Ковид 19, групата спря да танцува в рамките на 7 месеца.”, поясни хореографът и ръководител на Double D CREW Ани Станимирова. Нейното мнение е, че пандемията, с която се сблъска целия свят е плашеща и притеснителна.

Преди началото на коронавирусната пандемия в състава на групата по хип-хоп танци са останали само хореографът и четири деца. “Беше ми тъжно, защото когато започнах работа залата беше пълна с деца, любопитни да се запознаят с моето танцово изкуство. Очите им бяха пълни с въпросителни знаци, с желание и интерес. След като трима от първите ми ученици напуснаха групата ми беше носталгично, защото те пораснаха и се развиваха пред мен. Но в крайна сметка пораснаха и вече имат други интереси, но аз зная, че те винаги ще си спомнят за мен и усилените тренировки с усмивка.”, сподели Ани Станимирова.

Double D CREW претърпява такъв период, които е присъщ за възкръсващ от пепелта феникс. Сега в групата има две нови попълнения и една завърнала се танцьорка, която прекъснала тренировки, тъй като тази година е била абитуриентка. “Надяваме се да продължим с танците в залата, защото на децата и на мен разбира се много ни липсваха! Обичам да гледам как децата попиват от опита ми и стават все по-добри в това, което обичат да правят. Мечтая един ден тези деца, които са до мен да успеят в това изкуство, защото са феноменални! Обичам ги!”, добави хореографът и ръководител на Double D CREW Ани Станимирова.

Снимка: Ани Станимирова

Виж също...

Loading...