Здравният медиатор на Брезник е гост в “Промяната”, която е в подкрепа на най-уязвимите от глобалната пандемия

Здравният медиатор на община Брезник Даниела Захова е гост в инициативата “Промяната” на “Нова Броудкастинг Груп”. Това става ясно от анонс във Фейсбук страницата на инициативата.

Тази година социално ангажираната инициатива “Промяната” е в подкрепа на най-уязвимите от глобалната пандемия – децата и младежите, които са най-тежко засегнати от кризата. Специалното издание се реализира от “Нова Броудкастинг Груп” и фондация “Reach for Change” – България. “Тодор Кръцов, Даниела Захова и останалите здравни медиатори от Национална мрежа на здравните медиатори ще обучат групи младежи от ромската общност как да се предпазват от инфекциозни заболявания. Те пък ще предадат наученото сред своите семейства, приятели и съседи.”, поясниха от “Промяната” във Фейсбук страницата си.

Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори” обединява обучени специалисти – здравни медиатори, които работят на терен в уязвими групи и общности в цялата страна, за да подобрят здравната им култура и достъпа им до здравни и социални услуги. Вярват, че промяната утре е възможна само ако са подготвени за нея младите – днес. Сдружението ще обучи групи от младежи (16 – 24 година), които ще осъществят здравно-информационни кампании сред своите семейни, приятелски и съседски кръгове за придобиване на отговорно поведение в борбата с инфекциозни заболявания, научаваме още от “Промяната”.

Снимка: “Промяната”

Виж също...

Loading...