Рибарникът край Ждрелото на река Ерма ще доставя прясна риба за народна скара в София

Нов амбициозен проект е подел собственикът на рибарник “Трън” заедно с негов колега, който държи скара на жар в столицата, предаде репортер на Zapadno.com.

Рибарникът е известен на трънчани и посетители на общината, тъй като се намира в близост до природната забележителност Ждрелото на река Ерма. От рибарника ще транспортира прясна риба в София, където пък ще бъде приготвяна на скарата на жар. “Проектът главно се базира на опита, който имам. От няколко години се наблюдава доста голям брой така наречените “сръбски скари”в цялата страна. Нашата идея е да се създаде култура на здравословно хранене. Поне веднъж на седмица да се приема риба и веднъж в седмицата да има разтоварване на организма от месо. Затова пускаме рибата в четвъртък. Като послание. Както в казармата. В петък ще се предлагат разнообразие от зеленчуци на скара. Рибата ще се предлага само и единствено прясна уловена в деня четвъртък.”, сподели за Zapadno.com собственикът на рибарник “Трън” Мартин Томов.

Амбициозният предприемач е приложил този начин на хранене на семейството си. “За последните шест месеца видях как и тримата сме много по-здрави и изпълнени с енергия. От там тръгна и идеята.”, добави Мартин Томов. В момента той посещава готварски курс с акцент върху приготвянето на зеленчуци на пара. Собственикът на рибарника се е свързал и с две ферми, които произвеждат еко продукти без изкуствени торове. В началото скарата на жар в столицата с риба от Трънско и еко зеленчуци ще стартира с пъстърва, но след време ще има и разнообразие от други видове риби.

Идеята с нестандартната скара стартира на 29 октомври. Мястото, където се предлага рибата от рибарника се намира в София на ъгъла на улиците “Щросмайер” и “Пражка пролет”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...