Образователният процес за трънски деца ще бъде подпомаган чрез дарение от фирма за информационните технологии

През месец октомври фондация ПИНК получи дарение от фирма “БГСервиз” ООД, което ще се използва както за дейността на организацията, така и за подпомагане на образователния процес на ученици от Перник, Пещера и Трън, включени в програмата на фондацията. Дарението включва 13 монитора и кабели, 17 мишки, 12 захранващи кабела за настолни компютри, 2 принтера и 1 външен твърд диск, съобщиха за Zapadno.com от фондация ПИНК.

“Безкрайно сме благодарни на “БГСервиз” ООД за подкрепата и бързината, с която доставиха оборудването на децата.”, добавиха от фондацията, която е представена в град Трън чрез Розовата къща. Децата ще получат специално обучение преди да използват компютрите си у дома. Фирма “БГСервиз” е специализирана в предоставяне на B2B услуги в областта на информационните технологии. Основана през 2002 година в България, компанията се фокусира върху обслужване на малкия и среден бизнес, както и локални представителства на международни фирми. Извършваме проектиране, изработка и поддръжка на специализирани IT системи.

Преди няколко месеца компанията дари компютри, а този месец още 5 компютъра, 5 монитора, 15 мишки, 29 клавиатури и кабели. В момента фондация ПИНК обсъжда различни идеи за доброволчество с глобалната организация за трансформация на процеси “Съдърланд”. “Надяваме се, че в близко бъдеще ще има благоприятни възможности за включването на доброволци – служители на “Съдърланд” в дейностите на фондацията. Целият екип на ПИНК иска да изрази благодарността си и на двете компании за сътрудничеството и подкрепата, за да направи живота на децата ни по-интересен и цветен!”, добавиха от фондацията.

Снимка: фондация ПИНК

Виж също...

Loading...