Химнът на училището в Брезник ще бъде съставен по текстове на Кънчо Атанасов и Ана Гигова

“Днес е един от най-светлите празници на страната ни, на който се утвърждава не политическа или военна победа, а жаждата за духовност, наука и култура на цял един народ. На този ден Училищно настоятелство „Васил Левски“ – Брезник поздравява всички сърцати хора в нашия град, които не жалят време и усилия, за да пробудят умовете на съгражданите си за наука, изкуство, доброта и красота! Благодарим на всички учители, лекари, творци и самодейци, научни работници и изявени ученици! Не спирайте да търсите светлина за умовете и да я разпалвате за всички останали, за да може да е добре осветен пътят, по който народът ни да върви, за да пребъде!”, съобщиха за Zapadno.com от Училищното настоятелство.

На днешния празничен ден и в годината, когато най-просветителската институция в Брезник – любимото на няколко поколения брезничани училище чества своята 75-годишнина, от Училищното настоятелство имат честта да обявят победителя от конкурса за стихотворение, което да бъде превърнато в химн на учебното заведение. “Въпреки че участниците в конкурса не бяха много, изборът никак не беше лесен, защото всеки от тях се беше постарал да възпее по най-възвишен начин любимото училище! Комисията трябваше да се съобрази с множество изисквания, за да може бъдещият химн да изправя на крака във възхита всеки, който го чуе.”, поясниха от Училищно настоятелство “Васил Левски”. След дълго обмисляне комисията е взела решението текстът на химна на брезнишкото училище „Васил Левски“ да бъде съставен от поетичните текстове на двама от участниците в конкурса, за да може в най-голяма степен да отговори на всички изисквания. Победителят на 1-во място е Кънчо Атанасов, който ще бъде награден с голямата награда и грамота. На 2-ро място е удостоена Ана Гигова, която ще бъде наградена с награда и грамота. “Всички останали участници в конкурса ще получат грамоти за участието си и предметни награди. Честито на победителите и благодарим за вашата активност! И честит Ден на народните будители!”, добиха от Училищно настоятелство “Васил Левски”.

Конкурсът за поетичен текст, който да бъде превърнат в химн на брезнишкото училище, стартира през лятото. Химнът ще бъде изпълняван при тържествени поводи и събития.

Виж също...

Loading...