Сушата не подмина и село Режанци, където от лятото са на режимно водоснабдяване

Режимно водоснабдяване е въведено в брезнишкото село Режанци. Причината е засушаването, което се оказва неблагоприятно за запасите в местния водоизточник, поясни за Zapadno.com началникът на ВиК-Брезник Димитър Димитров.

Режимът е въведен през лятото със заповед на кмета на община Брезник. Кметският наместник на селото пуска и спира водата по определен график. Водата се пуска сутрин, след което се спира вечер. На следващия ден живителната течност се пуска за едната махала на населеното място, после и за другата махала. Това поясни началникът на експлоатационното звено на водния оператор в Брезник Димитър Димитров.

През последните няколко години количеството на валежи, които падат в района на Брезник са под средното ниво. Много местни водоизточници по селата, както и питейния язовир “Красава” се пълнят именно от валежите.

Справка от Регионална здравна инспекция-Перник за състоянието на питейната вода в периода 12 – 25 октомври в региона показва, че населените места с въведено режимно водоснабдяване в община Брезник са селата Велковци, Кошарево, Бегуновци, Непразненци,
Брезнишки извор и Режанци.

Виж също...

Loading...