Пожарникарите в Трън помагат и при изнасянето на болни хора по селата в общината

Професията на пожарникарите е сред най-рисковите и често тяхната работа е свързана с различна по естество спасителна дейност. Освен да гасят пожари, огнеборците съдействат и на другите институции, които са заети с опазването живота на хората. На този принцип работят и пожарникари в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението”-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

От началото на 2020 година до средата на месец септември пожарникарите в Трънско са се отзовали на 49 сигнали за произшествия в общината. Повечето сигнали, на които са реагирали, са били за горящи сухи треви, храсти, отпадъци, но има и случаи на паднали на платното за движение дървета, спасяване на туристи и други. Основните произшествия са пожари без преки материални загуби, поясниха от противопожарната служба в Трън.

Често пъти огнеборците помагат и при изнасянето на болни и трудноподвижни хора по селата. Това се случва в случаите, когато екипът на “Спешна помощ” не може да се справи сам с получения сигнал. Действията на противопожарната служба са свързани и с всичките произшествия, които са в единната спасителна система. В тази система фигурират институциите Министерство на вътрешните работи, Центровете за спешна медицинска помощ, Български червен кръст и планинската спасителна служба. За всяка ситуация са предвидени планове, по които да се реагира на момента, поясниха от противопожарната служба в Трън.

Апелът на огнеборците към гражданите е да бъдат бдителни и да не предизвикват пожари, тъй като в много от случаите те нанасят загуби, а в някои случаи погубват и човешки животи.

Виж също...

Loading...