Полицаи от област Перник ще протестират в навечерието на националния протест на служителите от системата на МВР

Полицаи от област Перник ще протестират на 5 ноември пред сградата на Областна дирекция МВР-Перник. Това съобщиха за Zapadno.com от Синдикалната федерация на служителите в МВР за област Перник.

“Поради забрана за организиране на масови мероприятия на открито и закрито, протеста ще протече по иновативен метод.”, поясниха от организацията, в която членуват и служители на реда от общините Брезник и Трън. Протестът ще започне в 15:00 часа. Преди 3 години организацията отново проведе протест пред сградата на Областна дирекция МВР-Перник. Участие в протеста тогава взеха и представители на Национален синдикат на гражданската администрация в МВР, местната структура на НСПС “Огнеборец”, Съюза на служителите на затворите в България и Синдикат “Охрана”. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: Около 150 полицаи от Пернишко излязоха на протест пред сградата на Областна дирекция на МВР-Перник – ВИДЕО + СНИМКИ.

Недоволството ще е част от протестите, които Синдикалната федерация на служителите в МВР провежда в цялата страна. Чрез тях служителите на реда изразяват недоволството си заради това, че са изключени от списъка, по който се предвижда да има увеличение на индивидуалните основни месечни заплати с до 30 %. На 8 ноември, когато се отбелязва празникът на българската полиция, служителите на реда ще излязат на национален протест.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...