Танцов състав “Граовчета” прослави Брезник на международния фестивал “Кръстопът на музите”, на който спечели 2-ро място

Детски танцов състав “Граовчета” от град Брезник е удостоен с 2-ро място от международния софийски фестивал “Кръстопът на музите”, научи Zapadno.com.

Брезнишкият състав е участвал чрез предоставяне на заснет видеоклип, тъй като конкурсът се е провел онлайн, поради усложнената епидемиологична обстановка в страната. “Децата заснеха клип на танца “Шопска ръченица” по време на репетиция. За времето, в което не можем да танцуваме и голямото отсъствие на сцената и най-вече в залата, децата бяха наградени с 2-ро място. Благодаря ви, че за това кратко време ние успяхме и получихме положителна оценка.”, сподели ръководителят на детски танцов състав “Граовчета” Яна Кираджиева.

Групата от Брезник е наградена с грамота и купа в категорията “Танци” с номинация “Народни танци”. Журито с председател Кремена Антонова е дало средна оценка 6 за изпълнението на танцьорите от “Граовчета”.

Наградени с грамота са всички хореографи и педагози на състави, взели участие в международния конкурс, в който са се включили около 600 участници. Предстои наградите да бъдат изпратени на победителите и удостоените.

Снимка: Яна Кираджиева – архив

Виж също...

Loading...