Директорът на полицаите в област Перник: В дните, изпълнени с трудности и рискови ситуации се възхищавам на високия професионализъм

Директорът на Областна дирекция МВР-Перник старши комисар Димитър Попов отправи поздравителен адрес към служителите на реда в региона по случай професионалния празник на българската полиция, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

На 8 ноември, когато се чества Архангеловден, българската полиция отбелязва своя празник. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 година (стар стил свети Архангел Михаил). Прекъснат е след 1943 година. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 година църковният празник Архангеловден – 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. С Решение 38 на Министерски съвет от 29 януари 1999 година църковният празник свети Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба “Полиция” на МВР, поясниха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

По повод празника директорът на Областна дирекция МВР-Перник старши комисар Димитър Попов отправя поздравителен адрес към полицаите.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

           От името на ръководството на ОДМВР – Перник и лично от мое име най-сърдечно Ви поздравявам по случай професионалния празник на българската полиция – 8 ноември! Денят на Св. Архангел Михаил олицетворява битката на силите на доброто за постигане на ред, законност и справедливост. 

           В дните, изпълнени с трудности и рискови ситуации се възхищавам на високия професионализъм, всеотдайност и себеотрицание, с които изпълнявате служебните си задължения.

            С цялото си уважение, признание и яснота за усилията, които полагате в тежкото си ежедневие, Ви приветствам  за достойния избор да служите на гражданите на Р. България.

            Желая на Вас и семействата Ви здраве, късмет, удовлетвореност от постигнатото и много бъдещи успехи!

 

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Виж също...

Loading...