Брезник и Трън получават над 16 хиляди лева за транспортните разходи или плащане на наем на учители

Общините Брезник и Трън ще получат средства за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти. Общата сума, която двете общински администрации ще получат е 16 620 лева, предаде репортер на Zapadno.com.

За Община Брезник са одобрени допълнителни 4 380 лева. Общинската администрация в Трън пък ще получи допълнителни 12 240 лева. Средствата бяха одобрени от правителството на провелото се на 4 ноември заседание. Парите ще бъдат разпределени по бюджетите на Общините за 2020 година. Чрез тях ще бъдат възстановени разходите за транспорт или за наем по месторабота на педагогическите специалисти от институциите в системата на предучилищното и училищното образование, които работят в населено място извън местоживеенето си, става ясно от правителственото постановление.

Предоставянето на допълнителните трансфери по бюджетите на общините за възстановяване на транспортните разходи или на разходите за наем на педагогическите специалисти няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за тази цел са предвидени по бюджета на Министерство на образованието и науката за 2020 година, поясниха от правителствената информационна служба.

Виж също...

Loading...