Над 1 500 лева получава Брезник за развитие на образованието в общината чрез национална програма

Общо 1 554 лева ще бъдат преведени по бюджета на Община Брезник. Средствата са предназначени за развитие на образованието, предаде репортер на Zapadno.com.

Сумата е одобрена от правителството на провелото се на 4 ноември заседание. Парите са за финансово осигуряване на дейности по националната програма “Без свободен час”. Необходимите средства са в рамките на планираните разходи за изпълнение на национални програми за развитие на образованието и се осигуряват от бюджета на Министерство на образованието и науката за 2020 година, поясниха от правителствената информационна служба.

Програмата “Без свободен час” е свързана с необходимостта от засилване на механизмите за отчетност, наблюдение и контрол по отношение подобряване качеството на образованието чрез осигуряване на условия за непрекъснат образователен процес на децата и учениците. Чрез нея се цели постигане на оптимална организация на предучилищното и училищното образование при отсъствие на учител чрез използване на програмното финансиране.

Виж също...

Loading...