Микроклиматът и гледките на Брезнишко привличат ентусиасти за полети с балон в общината

През последните няколко години организираните полети с балон в община Брезник се превръщат в желано преживяване от ентусиасти и любители на гледките от птичи поглед, предаде репортер на Zapadno.com.

Полетите се организират от спортен клуб “Адреналин” от Варна. На 14 и 15 ноември са предвидени полети в района град Брезник, но при неблагоприятни метеорологични условия те могат да бъдат отменени. Точното местоположение за излитане се определя на момента, тъй като всичко зависи от въздушните течения. Обикновено балонът излита от летището край Брезник. Микроклиматът, красивите гледки и близостта до София са основните причини за интереса към община Брезник като място за полет с балон. Това поясни за Zapadno.com пилотът Росен Касабов, който управлява балон.

Балонът в Брезнишко ще се издигне на височина около 500 метра, въпреки че може и на още по-високо, но тогава гледките в района няма да се видят толкова добре, поясни още пилотът. Полетите ще бъдат с предварителни записвания, които може да се направят на телефон 0888 833 199.

Спортен клуб “Адреналин” организира и други екстремни преживявания, сред които скок с бънджи, скок с парашут и други спортове.

Снимка: спортен клуб “Адреналин” 

Виж също...

Loading...