Раздаването на хранителните помощи в Брезнишко и Трънско приключи успешно, доброволците и местните власти се справиха блестящо

Успешно е приключило раздаването на хранителните пакети по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане в общините Брезник и Трън. Това поясни за читателите на Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

През последния месец на територията на двете общини по график бяха раздавани индивидуални хранителни пакети. В община Трън раздаването по график продължи до 30 октомври. По списък бяха предвидени общо 460 индивидуални пакета. На 98 % от правоимащите са раздадени хранителни пакети. Останалите 2 % са се оказали хора, които впоследствие са били настанени в социални домове.

В община Брезник раздаването на продуктите по график продължи до 6 ноември. По списък общо бяха предвидени 409 пакета, колкото са и раздадени или 100 % от всички правоимащи хора в общината са получи подпомагането.

Равносметката след края на раздаването на хранителните продукти е положителна. “Справиха се блестящо и отговорниците на пунктове и ръководствата на Общините и кметските наместници на малките населени места.”, поясни директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Подпомогнатите лица получиха общо 23 килограма храни в индивидуални пакети, които включват 16 вида продукти от първа необходимост – ориз, спагети, лютеница, зелен фасул стерилизиран, домати консерва, грах, гювеч, конфитюр, говеждо в собствен сос, кюфтета в бял сос, пиле фрикасе, херинга в доматен сос, захар, леща, брашно и олио. За първи път семействата с по трима и повече членове получиха по два пакета с храни.

Виж също...

Loading...