Кметът на Трън разпореди антикоронавирусни мерки засягащи заведенията, магазините, физически и юридически лица, които управляват обекти с обществено предназначение

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова издаде заповед във връзка с епидемичната обстановка. Заповедта е от 12 ноември и част от мерките в нея се припокриват с въведените от Министерство на здравеопазването, става ясно от сайта на Община Трън.

Според заповедта се преустановяват всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер. Футболният отбор провежда своите мероприятия без публика. В документа е разписано още, че учениците от гимназиален етап се връщат в присъствена форма на обучение считано от днешна дата съгласно протокол № 4 от 10 ноември 2020 година на Педагогически съвет при трънското средно училище “Гео Милев“ и приспазване на въведените противоепидемични мерки.

Друга точка в документа засяга собствениците и управителите на магазини за хранителни стоки и аптеката, които трябва да организират дейността си по начин, по който допускат лица на 65 години и над 65-годишна възраст да посещават обектите във времето от 8:00 до 10:00 часа всеки ден и в посочения интервал от време не допускат лица извън посочената възрастова група. Освен това всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, кафе-сладкарници, питейни заведения и други) могат да работят до 23:30 часа при спазване на въведените противоепидемични мерки по отношение на физическа дистанция от 1 метър и половина между облегалките на най-близо разположените столове от две съседни маси и не допускат повече от 6 лица на една маса.

Всички физически и юридически лица, които управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на граждани, да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече о 1 лице на 3 квадратни метра, гласи друга мярка в заповедта. Целият текст на документа може да прочетете като натиснете тук.

Виж също...

Loading...