Футболен клуб “Черногорец”: COVID-19 промени всичко, но не и нашето желание да надграждаме

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) ще зимува на първо място в класирането на “А” Регионална футболна група – Запад. Тимът заема лидерската позиция с актив от 21 точки, става ясно от сайта на Българския футболен съюз.

След вчерашната победа, която е 6-та от началото на полусезона, отборът оповести равносметка за изминалите месеци от началото на годината. “Ковид 19 промени всичко, но не и нашето желание да надграждаме.”, така започва равносметката на футболния клуб на брезнишкото село Ноевци. Целият текст на равносметката може да прочетете в редовете по-долу.

Пролетта направихме редица контроли, но първенството не започна. За събора на селото не пристигнаха ветерани на Левски или ЦСКА, но пък направихме незабравм мач млади срещу опитни. На стадиона бе поставена ограда, бе положен асфалт от центъра на селото и обособен паркинг за публиката. Започнахме контролите с жажда за футбол, с желание и с много качествени отигравания. Разширен бе състава с няколко нови момчета.И малко преди началото на сезона, получихме неприятни новини, но разбрахме нашите Черногорски братя- ” голям” Олег Алексиев заживя във Варна, вратаря ни Ивайло Михайлов отиде в Швейцария, а Евгени Американов окачи бутонките на пирона. За капак на нашият капитан му счупиха крака и скъсаха връзките при футзал.

Малко обезкървени, изиграхме хубав мач за Купа България ( единствен аматьорски отбор от област Перник, взел участие) срещу отбора от трета лига “Надежда”, като загубихме с 0:2.

Започнахме първенството плахо, като спечелихме с 1:0 срещу ФК” Ерма”. В срещата имахме късмет в самия и край. Във втори кръг имахме сериозни кадрови проблеми при гостуването ни на ФК”Чорни”. Започнахме колебливо и допуснахме гол с глава. Втората част пропуснахме на два пъти да изравним и бяхме наказани, като това бе и единствената загубена среща. В трети кръг изоставахме на полувремето с 0:1 от ФК”Рудничар”. През втората част играта ни бе великолепна, като вкарахме три гола. В четвърти кръг играехме на великолепния терен в Ковачевци. Всичко ни се получи и победихме с категоричното 4:0. След този кръг останахме без вратар, след контузия на Тодор Станков. Другия ни вратар бе карантиниран.В дербото с ФК”Дружба” вратарския пост зае полеви играч Жоро вратарчето. Момчетата изиграха много силен мач , а вратарчето спаси дузпа в края при 2:0 за нас. Гостуването ни в с.Еловдол бе белязано с нова, но не лека победа с 4:2. В седмицата преди срещата и в тази след нея, още двама основни футболисти излязаха извън строя. В много нервен дерби мач с ФК”Партизан” изпуснахме хубаво положение, след което с късмет и вратарска класа опазихме вратата суха при една контраатака. В края на срещата дошлия за мача Алексиев донесе ценния успех. В последната среща победихме с 2:0 ФК”Буря” и сме първи през есента.
Есента голмайсторския приз е при В.Велинов. Позитивното е , че много различни момчета вкарват голове.
С много желание, въпреки проблемите , нещата се получават.

Недоволни от протакването на Конгреса и безвремието в централата на БФС, написахме писмо с цел промяна на устава- въвеждане на срок за избори при оставка на Президента на БФС.

Нашето Богатство е отбора!!!

Но и нашето богатство е стадиона- ежеседмично косен и валиран, с участието на десетки хора. Благодарим на всички , помагащи и подкрепящи отбора!!!

Отидоха си от този свят много хора, но ние помним техните дела и продължаваме с каузата и заради тях!! Поклон!!!

А изненадите за феновете предстоят!!!

Сърце, душа за “Черногореца”!!!!!

Снимка: футболен клуб “Черногорец” (Ноевци)

Виж също...

Loading...