Хора в Брезник, пострадали от насилие, бяха подкрепени чрез мобилни услуги от пернишка фондация

Фондация „П.У.Л.С.” подкрепи над 140 човека и проведе над 3 000 психологически и социални консултации в рамките на проект, подкрепен от Министерство на правосъдието.

През месец ноември 2020 година екипът на фондация „П.У.Л.С.” финализира работата си по проект „Център за превенция и рехабилитация на хора, пострадали и извършители на домашно насилие, и интеграцията им в семейството иобществото”, финансиран от Министерство на правосъдието. Проектът стартира през месец юни 2020 година и в рамките на 5 месеца бяха реализирани серия от инициативи за подкрепа на хора, пострадали от насилие, съобщиха от фондацията.

Екип от специалисти предостави комплексна грижа за пострадали от насилие в Център за социална рехабилитация и интеграция „Татяна Арсова“ в град Перник, а в градовете  Брезник и Кърджали бяха предоставяни мобилни услуги за подкрепа на хора, пострадали от насилие.

Над 140 човека, пострадали от насилие получиха подкрепа, проведените психологически консултации са над 1 000, а 2 700 са проведените консултации със социални работници. В юридическата програма над 100 консултации са получили 31 човека, а за 5 от тях са проведи дела.

Виж също...

Loading...