Общината в Брезник подсигури отоплението на 110 домакинства в града и селата с общо 550 кубически метра дърва

Над 100 домакинства на територията на община Брезник са се подсигурили с дърва за огрев за зимния сезон. Дървата са закупени от Община Брезник, а доставката е приключила в края на месец октомври, предаде репортер на Zapadno.com.

Общо 110 домакинства в Брезнишко са подали заявления за закупуване на дърва за огрев. Всичките подадени заявления са изпълнени. Твърдото гориво е доставено на всички домакинства, като за всяко са предоставени по 5 кубически метра дърва. Общо са доставени 550 кубически метра дърва, поясниха от общинската администрация.

Това е трета кампания, която Община Брезник организира по снабдяване на местното население с дърва за огрев. Те са предназначени само за местното население, а количеството е ограничено – до 5 кубически метра на жител с постоянен адрес в общината. Цената на един пространствен кубически метър беше 45 лева и 60 стотинки с ДДС. В тази цена са включени добив на дървесина, измерване, кубиране, маркиране, издаване на превозен билет и административни разходи.

Виж също...

Loading...