Площадът на Брезник е по-цветен: Фонтани със светлини бликат вода на мястото на счупените преди година плочки

Преди една година брезничани и гости на град Брезник едва ли са предполагали, че централния градски площад “9-ти септември” ще претърпи коренна промяна. В средата на месец ноември 2020 година тази промяна е вече факт и налице – вижда се от преминаващи и живущи в района. От днес площадът има нова придобивка – фонтани със светлини, научи Zapadno.com.

Фонтаните бликат вода от земята пред сградата на народно читалище “Просвещение-1870”. Допълнителни цветни светлини създават още по-интересно изживяване, когато човек се вглежда в инсталацията. Фонтаните се захранват с вода, посредством огромен подземен резервоар, който беше монтиран още в началото на ремонта на площада. От няколко дни техници извършваха проби по новата инсталация, а от днес тя вече радва окото на хората. Пускането на фонтаните е пробно.

Централният градски площад в Брезник вече е със заравнена паважна настилка, частично променена периферия, допълнителни пейки за сядане, градински, релефен светещ надпис с името на града и общината, парково осветление, нова растителност, нови плочки, нови пилони за знамената и други новости като осветлението на фасадата на читалището.

Остава брезничани да оценят направеното от Общината и да го пазят.

Кадър: Васил Андреев (Васко Бамбура)

Виж също...

Loading...